ATT TÄNKA PÅ FÖRE DIN TATUERING

Vi har 18-års åldersgräns och legitimation kontrolleras alltid. Inga undantag vid målsmans sällskap.

Kom utvilad. Det är lättare för kroppen att hantera hela tatueringsprocessen då.

Du får ej vara alkohol-/ eller drogpåverkad. Vid alkoholintag förtunnas blodet vilket kan leda till kraftigare
blödning och det kan göra att färgen blöder ut och tatueringen blir sämre. Även omdömet är sämre hos påverkade personer.

Upplys oss om ditt hälsotillstånd. Allergier, diabetes, epilepsi eller andra åkommor/ sjukdomar.

Ta gärna med något litet att äta och dricka för att kunna höja blodsockernivån.

Ha gärna oömma, lite slappa kläder och se till så dom är rena.
(Tänk på att tatueringsfärg inte försvinner så ta inte favorit kläderna).

FRÅGA! Om ni undrar något så tveka inte att fråga oss.

 

EFTERVÅRD

Det är mycket viktigt att du sköter din tatuering efter att den är gjord. Detta för att den ska behålla sin färg och för att slutresultatet ska bli det bästa möjliga. Var noga med att ALLTID ha rena händer innan du börjar.

​Låt plasten sitta kvar i några timmar och skölj sedan din tatuering med ljummet vatten och med fördel en oparfymerad tvål. Smörj sedan in tatueringen med en antiseptisk salva som exempelvis Helosan eller Bepanthen.

Tvätta din tatuering 1-2 gånger dagligen och smörj den med ett tunt lager antiseptisk salva 2-3 gånger om dagen, så att den blir fuktig men inte “kladdig”.

Undvik att bada, basta eller sola under läkningsprocessen. Klia eller pilla inte bort sårskorporna, de faller av utav sig själva under läkningsprocessen. Var rädd om din tatuering!

Skorporna faller bort efter 1-2 veckor och tatueringen är helt läkt efter ca 1 månad. Använd alltid en hög solskyddsfaktor på din tatuering när du solar, även efter att den är läkt.

VIKTIGT!

Om din tatuering forfarande är fuktig och ömmar / gör ont eller rodnar efter fyra dagar ska du genast kontakta oss då det kan vara en indikation på infektion.